MIN TRÄNINGSRESA

Jag har alltid kunnat äta vad som helst utan att gå upp i vikt. Alltid varit väldigt liten och nätt i kroppen eller vad man ska kalla det utan att ha behövt anstränga mig för att "vara det". Det enda som höll mig aktiv i flera år var fotbollen, tränade och spelade fotboll flera gånger i vecka under flera år men slutade någon gång under högstadiet, efter det så var jag inte särskilt aktiv men upplevde det nästan som att jag blev mindre och fastare i kroppen, kanske hade det med åldern att göra eller för att jag tappade mina få muskler som fotbollen gett mig. Det gick väl några år och det enda jag gjorde på gymmet var att besöka solariet innan jag började gå på pass med Oscars mamma. Så småningom så började jag och Oscar träna på gymmet, styrketräna. Det jag kan säga med pass är att det verkligen hjälpte mig mycket för att våga gå på det vanliga gymmet och testa mig på maskinerna som fanns där, under passen så lär man sig mycket om teknik och olika sätt att koppla olika kroppsdelar beroende på övning och vad man vill få ut utav den, men det är inte det som det ska handla om nu.
 
Jag och Oscar började iallafall träna väldigt intensivt, om vi inte hade tränat på en eller två dagar så kändes det som en evighet, vi sa ofta det efter en (eller två) vilodag, att det kändes som att det var jättelängesen som vi tränat. När man väl är inne i det så märker man inte resultaten och under den här perioden så kan jag säga att jag endast tränade för att det var kul och för att jag mådde så himla bra utav det! Förutom att styrketräna så hittade jag och Oscar även ett pass som vi började gå på varje fredag, det var förjävligt jobbigt men det är så det ska vara! Vi gick på boxningspass och gud vad kul och svettigt det var!
 
Jag har aldrig tränat så mycket som jag gjorde under 2015 och tidigt in på 2016, det var mitt liv, det var rutin det var liksom en vana och det bara var så, när jag hade tid över eller under lov och helger så var det givet att stiga upp liteee tidigare än många andra för att åka och träna. 
 
Som jag sa så tänkte jag aldrig på resultaten eller på att jag skulle bli fit eller något sådant utan det var nu rutin, likadant som att borsta tänderna på morgonen (och kvällen för den delen) typ. Det var inte förrän folk började påpeka min kropp och mina resultat som jag själv började tänka på det, tänka på mål och vad jag ville åstadkomma. Fick mycket kommentarer om min rumpa, min mage och en gång när jag var på mitt jobb, hade ett extrajobb under gymnasiet så skulle jag byta om i omklädningsrummet då frågade en som jag jobbade med om jag tränade mycket, undrade såklart varför hon undrade och då hade hon lagt märke till att jag hade vältränade armar. En annan gång när jag och Oscars mamma var på ett militaryfitness pass så körde vi en slags cirkelträning och då kom instruktören fram till mig och gav mig en tyngre vikt och sa att jag absolut klarar tyngre än vad jag hade, nu i efterhand så tänker jag att det måste berott på att jag faktiskt såg ganska tränad ut, inte konsigt ändå med tanke på hur hårt och mycket som jag gjorde det, meeen återigen det var ingenting som jag tänkte på! Det var liksom inte mitt mål, tränade ju, som sagt, bara för att det var kul och fick mig att må bra! 
 
Tidigt under 2016 så tappade jag allt, vändingspunkten för mig var min praktik i England som var på 6 veckor. Åt mycket halvfabrikat (typiskt England), festade flera gånger i veckan = drack alkohol vilket min kropp inte var van vid, drack ytterst sällan i vanliga fall. Det sägs att det tar 21 dagar att skapa eller bryta en vana. Jag var i England dubbelt så länge utan att ens gå en liten promenad så väl hemma i Sverige igen var det ingen rutin för mig att träna längre. Har försökt hitta tillbaka länge sedan dess. Träning är något som jag tänker på flera gånger om dagen, även om det gått månader utan att jag ens besökt ett gym. 
 
Sedan jag slutade träna så har min kropp "lärt" sig att lägga på sig, något som jag aldrig varit med om tidigare på det sättet som nu. Min kropp har lättare att gå upp i vikt helt enkelt och för första gången i mitt liv så känner jag mig inte nöjd i den. Har aldrig varit den som tänkt på min kropp på ett negativt sätt, har aldrig ens reflekterat över den förrän nu. Jag vill och jag ska ta tag i träningen igen, hitta en balans med mycket träning men även äta vad fan jag vill, precis som jag gjorde då. När jag säger mycket träning så är det för att jag vet hur otroligt bra jag mår utav det och för att jag är en person som alltid går all in med allt som jag gör, jag kan inte sitta och säga att jag ska träna men bara göra det två gånger i veckan för det känns inte som 100%, för mig!! 
 
Med tankar om att jag inte är nöjd med min kropp så har jag även börjat jämföra mig, såklart! Det är det som gjort att jag många gånger kommit igång med träningen i någon vecka men sedan slutat, börjat och slutat, börjat och slutat. När jag går till gymmet så ser jag folk som är så sjukt vältränade och det får mig att må dåligt, dels för att det kunde varit jag. Så många gånger som jag tänkt - TÄNK om jag bara forsatt under alla dessa månader, eller nu år, förstå hur vältränad jag hade varit! Jag vill ha muskler och vara slimmad för att det är då jag mår som bäst i mig själv.
 
En bild från Gran Canaria 2015, tomt utan alla tatueringar haha. Men kolla min mage! Slimmad. Här spänner jag mig inte ens, hehe.
 
Mina mål från och med nu är att bygga muskler och att ta mig till gymmet majoriteten av veckan, denna gång ska jag variera lite mer, förr så tränade jag nästan bara styrka. Nu ska jag variera mycket mellan kondition/intervaller och styrka, kommer dock lägga mer tid på styrka för jag älskar det. Kommer även att gå på pass.
 
För mig så ska träning vara jobbigt, det ska kännas förjävligt för att ingenting kommer gratis. Hårt jobb på gymmet ger resultat det tar bara tid och det måste jag påminna mig själv om också. Det tar veckor, månader innan man ser resultat. Det här är något som jag verkligen vill ska bli en del av min livsstil. Det är så mycket som sitter i huvudet men det är bara att ta på sig träningskläderna och ta sig dit, det är den jobbiga biten nu i början, men väl där och efteråt så känns det så himla bra. 
 
Två andra bilder från en resa 2015, från Alcudia, Mallorca. Det var under sommarlovet, kommer ihåg att jag och Oscar tränade mage varje dag, skojar inte.
 
Nu såhär i slutet av inlägget så vill jag lägga in lite citat som jag känner motiverar mig och som jag kan titta tillbaka på när jag känner att det känns hopplöst. Vem vet det kanske motiverar någon annan att börja träna också:
 
Träning | | En kommentar |
Upp