SUMMERING AV 2021

I januari var det inte många inlägg som gjordes, 4-5 inlägg tror jag att jag skrollade förbi för att se vad jag hade för mig då. I slutet av december 2020 så fick vi ett samtal med goda nyheter som sa att vi fått den större lägenheten som vi ansökt om, innan bodde vi på 35,5kvm. Vi hade hoppats så mycket på denna lägenhet så jag var superglad såklart! Någon vecka senare så tar jag ett graviditetstest och det var positivt! Vi gick alltså in i 2021 med två stora saker att se framemot! Jag vet också att det var därför som jag inte bloggade särskilt mycket i början av året, hade ju massa annat att tänka på! Vi förberedde oss mestadels inför flytten, gjorde två stora köp också. En handdammsugare och en robotdammsugare! Roboten skulle jag rekommendera, den har vi använt oss jättemycket av, handdammsugaren, näej. 
 
En bild från nyår för ett år sedan och en bild på mig och Oscar från NetOnNet där vi köpte dammsugarna, haha, intressant!
 
Februari var kommen, även månaden som vi flyttade uppåt i byggnaden. Det var en händelserik helg, samma helg som vi berättade för våra föräldrar att de ska bli mormor och morfar/farmor och farfar så flyttade vi. Jag kommer ihåg känslan vi hade när vi vaknade upp den 14:e februari, alla hjärtans dag, och skulle berätta för våra föräldrar. Det var pirrigt och kändes nästan som att man skulle säga att man gjort något fel, vet inte varför det kändes så, haha! Vi fick iallafall en jättefin sista morgon i vår lilla lägenhet! Att flytta är ju inte det roligaste jag vet så det var en lång och energikrävande dag, eller ska jag säga dagar? Vi fick ordning i lägenheten snabbt tack vare all hjälp vi fick. 
 
Jag var på KUB-test där man ser om det finns några kromosomavvikelser eller om jag ska vara korrekt så tittar man på sannolikheten på om det skulle finnas kromosomavvikelser, där i räknas mammans ålder och massa annat in. Sannolikheten för oss var iallafall 1 på 20 000 vilket kändes bra! Fick våra första bilder på han som vi nu vet är Lincoln. Då hade vi ju ingen aning om det var en pojke eller flicka, även om vi alltid hade våra aningar. Denna månad började jag även med att fota magen varje vecka fram tills att det var dags! Roligaste under denna period på TV var Big Brother, jag har hört att det inte kommer en till säsong? Blir så besviken.. 😩
 
När jag tittar igenom mina inlägg så ser det ut som att jag varit hemma för alltid och det är precis så det känns, innan jag fick gravidpenning på grund av Covid-19 så var jag permitterad och jobbade inte alla dagar i veckan så man märker att jag har gått hemma, haft jättetråkigt och försökt göra något vettigt av dagarna, haha! I mars så satte vi iallafall upp kattnät på balkongen så att lilla Chumba kunde vara ute. Tänk att våren typ kommer i mars? Det är ju inte ens långt kvar dit igen. Vi fortsatte också att fixa lite smågrejer här hemma. Jag var och färgade bryn och fransar vilket jag funderar på att göra snart igen. Färgar ju hemma med jämna mellanrum men det slår ju verkligen inte resultatet som man får när man gör på salong. Jag brukar säga att jag inte fick någon riktigt craving under min graviditet men tror att jag kanske tidigt in i den fick ett stort sug för choklad! Drack ju nästan varm choklad varenda morgon under graviditeten. I nya lägenheten fick vi större kök och med en permitterad Nina så tog jag verkligen tag i att börja laga mer mat. Testade på att göra kalops som blev jättegod, får nog ta och göra det snart igen.
 
April är min månad! Jag blev 24 år, vi fick reda på att det var en pojke i magen och min mage poppade där någon gång runt vecka 20. Förutom det så gick vi många och långa promenader ofta och sedan dess så har det typ hållt i sig. Jag började göra plats och förbereda lite för Lincoln, jag hade ju ändå inget annat för mig! Detta var min sista månad som jag jobbade innan jag fick vara hemma på grund av att mina arbetsplats inte kunde garantera eller anpassa mitt arbete så att jag inte riskerade att bli sjuk. Det var när man inte visste så mycket om hur corona tog på gravida. Idag vet man ju att det inte är farligt eller påverkar fostret, hade jag vetat det jag vet idag då så hade jag jobbat så länge jag orkat. Valde ändå där och då att ta det säkra före det osäkra.
 
Maj kom och bjöd på mycket sol och många promenader! Jag gick i två timmar flera gånger i veckan, detta gjorde jag ganska långt in i graviditeten, det var kanske den sista månaden som jag inte gick lika långa och raska promenader. Det blev mycket häng i solen för min del då jag var hemma. Det har nog varit det skönaste med att vara hemma, att det var under sommaren. Jag har liksom haft så mycket tid på mig att bara hänga i solen, vilket jag älskar! Vi grillade även en hel del, det gjorde vi typ också hela sommaren känns det som. Lyssnade på massa podcasts.
 
Av att göra den här summeringen så känner jag verkligen i hur olika takt månaderna har gått och hur jag kände. Början av året typ januari-april gick så långsamt, jag ville bara att tiden skulle gå och det var ganska tråkigt att vara hemma men det måste vara när värmen och sommaren kom som tiden bara sprungit iväg. Jag har aldrig njutit så mycket av en sommar som jag gjorde med denna och det är jag så tacksam för nu i efterhand. Utnyttjade den till fullo! Juni var en månad då jag fortsatte att längta och förbereda inför bebis, började att tvätta alla kläder och fixa i hans garderob. Jag och Oscar var på bio, det är ju ganska ovanligt att man är det nuförtiden.. Vi åkte ju till Gotland också! Åh vilken härlig resa det var. ♥ Hockey-VM var igång och jag tittar ju slaviskt när Finland spelar, det kan bli ganska otrevligt att vara i min närhet, haha..
 
Juli var en riktigt bra månad det också. Den här sommaren var verkligen speciell, kände mig så harmonisk och jag tog verkligen vara på soliga dagar. Jag och Julie var på Sillvik flera gånger och det var många kvällsdopp efter att Oscar slutat jobbet. Julie tog även med mig på pedikyr och det är något som jag tänker göra i början av varje sommar nu, nagellacket sitter som berget! En jättevarm dag så hängde jag och Oscar med mina föräldrar på en loppis, vi köpte med oss pärmar för en billig peng. I juli så var vattenmelonerna sjukt goda! Alltså de var så saftiga och smakrika vilket gjorde att vi åt det varje dag! Vi hade funderat på gravidfotografering men hade inte riktigt planerat in det så det blev ganska spontant när en kompis syster hörde av sig och ville ha några som ställde upp, en win-win-situation helt enkelt. Ni som läst bloggen vet att jag gjorde en lista med allt som vi skulle hinna göra innan Lincoln kom, listan bestod mestadels av grejer vi skulle fixa eller köpa innan hans ankomst men en punkt på listan var "en sista dejt" för mig och Oscar. Vi var självklart och käkade på Hard Rock Café och var efter det på bio. Lucas fyllde 25 så det var vi med och firade! Jättekul!
 
Augusti fick en helt ny betydelse och är numera vår sons födelsedagsmånad, han blev ett lejon i stjärntecken vilket låter lite eldigt. Han kanske blir lika eldig som sin mamma som är vädur, eller lika driven som sin pappa som är skorpion. Förhoppningsvis tar han med många bra egenskaper från mig och Oscar i livet! Jag var jättestor i augusti, eller rättare sagt magen var jättestor, det var ännu mer fix inför Lincolns ankomst och nu var det riktigt tungt. Promenaderna var inte lika långa eller många och allt jag gjorde var att gå runt och vänta. Kommer ihåg att jag kände mig lite fast i min egen kropp, hade inte känt graviditeten eller magen som ett hinder tidigare men nu när den var så stor så kändes det lite så. I en anteckning på mobilen så skrev jag den 13:e augusti "en del av slemproppen?". Samma natt så hade vi en sleep over med Axel och Tara. Dagen efter, den 14:e augusti så kommer det vad jag trodde var väldigt rikliga flytningar 3-4 gånger, fick byta trosor och byxor några gånger. Det hände först på morgonen och då kom jag och Oscar överens om att vi ska avvakta lite men om det fortsätter hända så får vi ringa och höra med någon hur vi ska göra. Dagen gick och det kom inget mer förrän på kvällen när vi lagade mat, jag ringde in till Östra Sjukhuset och vi fick åka in. Det visade sig vara en tidig vattenavgång och jag fick då veta att jag inom 72h skulle bli igångsatt. Den 17:e åkte vi in till Östra och jag blev igångsatt, den 18:e augusti 17:14 så kom han. Efter en 20h lång förlossning. ♥
 
När man tittar tillbaka så är typ hela första månaden en dimma. Man kom liksom hem och skulle skapa en helt ny vardag. Det läskigaste var ju när Oscar skulle börja jobba igen efter att ha varit hemma i två veckor. Mina dagar under den första perioden bestod av att amma, sova för lite och titta på Love Island UK. Det är egentligen sjukt hur allt faller så naturligt när man blir förälder, hur man bara löser allting på något sätt. Det känns också konstigt att titta tillbaka på hur ovetandes man var om hur man skulle pussla ihop vardagen, nu är man ju proffs och vägen hit har bara... hänt? Utan att man tänkt eller reflekterat över det. Svårt att förklara! I september så firade även jag och Oscar 10 år ihop!! Vi har spenderat nästan halva livet tillsammans. Höll nästan på att glömma, vi skrev ju på faderskapsintyg också! 
 
I oktober så hade vi vår första "utflykt" om man kan kalla det så. Vi åkte alltså en lite längre bit hemifrån än vad vi tidigare gjort. Vi åkte till Eriksberg tillsammans med min bror och hans tjej för att ta en fika i höstsolen. Det var någon gång under denna månad som Lincoln började att skrika i minst en timme varje dag. Det var runt 17-18 dagligen som han skrek och skrek och skrek. Det spelade ingen roll vad vi gjorde och de första dagarna så var jag ju helt förstörd. Man kände sig så hjälplös och värdelös som mamma som inte kunde trösta eller hjälpa. Vi försökte med allt. Vi kom fram till att det måste vara kolik och efter nästan två månader av samma visa så ringde jag till BVC för att få råd kring situationen. Jag skulle då testa mjölkproteinfri kost, detta samtalet hade vi en vecka innan Lincoln blev 3 månader vilket ofta sägs vara den "magiska" tiden då bebisars mage fungerar bättre. Jag sket i att utesluta mjölkprotein då det var så nära den "magiska" tiden ändå. Det sjuka var att samma dag som jag pratade med BVC så upphörde det. Sedan dess så har han inte skrikit på det sättet och av den anledningen.
 
November gick fort och det hände faktiskt en del kul! Jag sminkade mig för första gången på hur länge som helst. Oscar blev 24 år, han var även med om sin första fars dag! Vi packade ner första lådan med kläder som blev för litet för Lincoln, det var lite sorgligt.. Jag började att träna igen!! Gud, jag har inte ens tränat särskilt länge ännu? Men gud vad skönt det är att ha kommit igång igen, jag laddar verkligen på med ny energi och kraft tack vare träningen. Julpyntet åkte upp under första advent. Kanske bästa av allt var när jag och Malin var på Peg och Pennys live show, det var trevligt! Det blev min första lite längre kväll hemifrån.
 
Nu är vi ju här, sista dagen på året. December har bestått av nudelwok och scones. December har bjudit på snö och en liten kille som utvecklas dagligen. Efter tre månader så händer något nytt varje dag och tiden för att hinna med annat blir mindre och mindre. Mammig är han också, det är många kvällar som jag är den enda som får natta. ♥ Lincolns första jul har vi firat och han har fått träffa tomten. Idag firar vi hans föra nyår. ♥
 
Tack livet för allt som jag har fått uppleva detta år. ♥
 
Allmänt, Lincoln 2021 | | Kommentera |
Upp